Немате артикли во вашата купувачка кошничка.
Архива на блог
RSS

Блог

6 Причини зошто да одберете ергономска столица

Со денешното темпо на живот и работа, еден просечен човек минува долго време седејќи на една иста столица, која ако не е добра може да доведе до сериозни здравствени проблеми.

Што е ергономска столица?

Ергономската столица е тип на столица која е дизајнирана да се прилагодува на потребите на корисникот во смисол на прилагодување на висината и длабочината на седиштето со што се добива одлична лумбарна потпора.

Постојат 6 причини зошто треба да изберете ергономска столица за работа или учење.

1. Одржување на правилна позиција на телото

Ако нешто треба да ве загрижи по долги часови седење, тоа е вашето држење на телото. Кога се користат традиционални (не-ергономски) столици, телото се навалува нанапред затоа што таквите столици обично немаат добра висина за грбот. Тоа доведува до болки во грбот (‘рбетот), рамената и колковите.

2. Се намалува притисокот на колковите

Колковите го трпат шокот затоа што на нив се држи целата тежина на телото, а седиштето со правилна длабочина го елиминираат овој шок.

Ергономските столици промовираат позиција на седење при која телото има добро држење на овие точки на болка што доведува до потполно губење на болките и затегнатост на мускулите.

3. Се зголемува циркулацијата на крв

Истражувањата покажале дека само еден час седење на неудобен стол го зголемува ризикот од депресија, болести на срцето, лоша циркулација на крв и болки во грбот. Со ергономската столица се добива долгорочна корист за здравјето и драстично се намалуваат шансите за одредени болести и состојби.

4. Се зголемува продуктивноста и ефикасноста на работа / учење

Ергономската столица значително влијае на квалитетниот живот, работа и учење. Со елиминирањето на физичкиот стрес кој го предизвикува обичната столица, човекот е посреќен, порелаксиран и порасположен што доведува до продуктивна и ефективна работа / учење.

5. Прилагодливост и безбедност

Ергономската столица се прилагодува на најзначајните точки (потпора за грбот, потпора за вратот, потпирачите за раце, прилагодување на висината на седиштето) така што е погодна за различни типови на луѓе во смисол на висина и тежина.

Ваквите столици се лабораториски испитани и докажано ја гарантираат оптималната безбедност по здравејто на корисниците.

6. Долготрајност

Ергономските столици се дизајнирани и направени да нудат долги години на квалитетно користење така да претставуваат одлична инвестиција за вашето физичко и ментално здравје. 

Од нашата палета на производи ви ги нудиме следниве ергономски столици:

                                 Next PDH                                                                       Zeus

 

       

                                    Cayman                                                                          Milan

 

Производите во моментов се со 20% попуст.

Повелете резервирајте ја вашата столица на 070 397 266.

Со чистач на пареа до врвна хигиена во средината каде сте секојдневно

Јуни 2019та година започнува нашата приказна, кога во соработка со италијанскиот бренд “Novaltec Group” за прв пат на македонскиот пазар нудиме решенија за сите проблеми со хигиената со кои некоја компанија од угостителскиот, комерцијалниот и индустрискиот сектор може да се соочи во текот на своето работење.

“Novaltec Group” е компанија која е основана во 1994та година во Италија (Scorze’) која се занимава со производство, продажба на машини, аксесоари и детергенти за професионално и индустриско чистење и дезинфекција. Искористувајќи ја предноста и моќноста на еден природен елемент како пареата, “Novaltec Group” станува еден од лидерите во оваа бранша. Нивниот сектор за истражување и развој непрекинато развива нови решенија, кои комбинирани со искуството стекнато во оваа област им овозможува да креираат продукти кои имаат високо ниво на додадена вредност, бидејќи се способни за уникатни и “eco-friendly” перформанси во согласност со најстрогите регулативи за безбедност.

Овие производи се погодни за сите постоечки и потенцијални клиенти на кои позитивната слика за својот бизнис им е на прво место.

Сето ова треба да не прави нас, ТЛТ & “Novaltec Group” вашиот прв избор кога станува збор за подобрување на хигиената и сликата за вашиот бизнис.

Испратете ни порака и закажете презентација:

ТЛТ ДООЕЛ
ул. Лондонска, 19/2, 1000 Скопје
Лице за контакт: Новица Кузманоски
Телефон: 389 70 205 169
ve