You have no items in your shopping cart.

Стол Profit

PROFIT е новиот ергономски стол, со интерактивни функции за комуникација со корисниците преку Comfort Smart+ апликацијата. PROFIT е високо прилагодлив и погоден за корисници со различна висина, тежина и форма на телото. Развиен од истражувачи кои ги испитале и анализирале податоците за навиките на седење кај луѓето, PROFIT го обезбедува најдоброто.
SKU: 15810
Call for pricing

PROFIT е новиот ергономски стол, со интерактивни функции за комуникација со корисниците преку Comfort Smart+ апликацијата. PROFIT е високо прилагодлив и погоден за корисници со различна висина, тежина и форма на телото. Развиен од истражувачи кои ги испитале и анализирале податоците за навиките на седење кај луѓето, PROFIT го обезбедува најдоброто.

ИНТЕЛИГЕНТНИ ФУНКЦИИ

Канцелариски стол ProfitУнапредувајќи се во својата мисија да ја елиминира болката и непријатноста предизвикана од долготрајно неправилно седење, PROFIT е ергономски стол кој преку Bluetooth се поврзува со Comfrot  Smart+ апликација која ве насочува кон правилно седење и препорачува оптимални прилагодувања на столот кои одговараат на Вас.
 
Потпирачот и седалката се опремени со сензори напојувани со батерии, кои комуницираат со апликацијата. .Според податоците од сензорите апликацијата ги покажува Вашите прилагодувања и Ви дава препораки врз основа на Вашиот профил.
 
Некои од функциите вклучуваат:
  • Водич за седење во правилна и здрава позиција
  • Подесување за лумбалната потпора
  • Предупредувае при седење во неправилна положба
  • Оценка за позицијата на седење и водење статистика.

 

 

5D ПОТПИРАЧ ЗА ГЛАВА

PROFIT е проектиран со 5D потпирач за глава, прилагодлива по висина, наклон, агол, и длабочина за заштита на вратот и намалена тензија на рамената. Потпирачот за глава е проектиран така што обезбедува комфорт и поддршка за различни форми на главата преку иноватинва флексибилна структура.
 

3 ВО 1 РЕВОЛУЦИОНЕРТНА ПОТПОРА ЗА РБЕТОТ

Потпирачот на PROFIT е систем проектиран да ги следи облините на телото преку бионички рбетен столб со ребра во 2 реда. Потпирачот ги има следните функции за подобро движење и поддршка за минимизирање на болките во грбот.
 
  1. Динамичен бионички столб.
  2. Двоен ред повеќенаосчни ребра за поддршка.
  3. Движење за намалување / ублажување на напнатоста.
 

9 НИВОА НА ПОТПОРА

Додека обичните офис столици имаат само 3 точки за потпора на лумбалната област (средниот дел од грбот), рбетниот столб на PROFIT има 5 точки за поддршка во лубалната боласт и дополнителни 3 зглобови во висина на градниот кош (горен дел од грбот), како и една точка кај пршлените од долнит дел од грбот. Со таква комплетна поддршка на 9 нивоа на грбот моете да работите седејќи удобно долго време без болка во телото.
 

BIONIC СИСТЕМ

Функцијата за регулирање на Bionic-столбот е комплетен систем за поддршка на рбетот, која е проектирана така да го имитира самиот рбет и неговите движења. Бидејќи секој има рзличен облик на телото и различна висина, Bionic-столбот лесно се прилагодува во 7 различни позиции, за да одговара на Вашиот облик на грбот. Системот е прилагодлив така што обезбедува правилна поддршкка за корисници ос висини од 150 до 190 см.
 
PROFIT располага со различни пози за седње, што осигурува неутрално позиционирање на телото. Механизмот на седалката доволзува подлабоко отклонување со прилагодување на затехнатоста и заклучување на положбите. Прилагодувањето на предниот раб на седалката ги поддржува колковите со што создава удобна поддршка за подолго седење без болка.
 
  1. Управување на позицијата - висината на седалката и наклоот на грбот со заклучување во 4 различни позиции
  2. Два режими на наклон - олабавена позиција за природна и реласкирачка потпора и затехната позиција за постабилна поддршка.
  3. Регулирање на длабочината на седалката без промена на позицијата на седалката и потпирачката.
 

3D ПОТПИРАЧИ ЗА РАЦЕ

Потпирачте за разце можат да се прилагодуваат по висина, агол и длабочина во положба која највеќе Ви одговара.
 
3D потпирачи за раце
ve